Tietotaitomme

Sinun parhaaksesi -
Ainutlaatuinen yhdistelmä tietoa & taitoa & kokemusta

Luopioisten ratsastuskeskus Oy

Ratsastuskoulu, Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma
– vuodesta 1996
Laatutalli
– vuodesta 2012

Master-ratsastuksenopettaja  Marissa Henttinen

–          Ratsastuksenopettaja 1996
–          Ratsastuskouluyrittäjä 1996-
–          Vuoden Ratsastuksenopettaja 1999
–          Kasvatustieteiden perusopinnot 2006
–          Master-ratsastuksenopettaja 2008
–          Valmentajan ammattitutkinto 2017
–          Maatalous- ja metsätieteiden ylioppilas 2013- (tuleva maatalousekonomisti)

Näin Marissa kertoo itsestään:

Ammattilaisuus on minulle tärkeää

Olen ratsastusalan ammattilainen, jolla on paljon taitoa, tietoa ja kokemusta hevos- ja ratsastusalalta.

Ratsastuksenopettajaksi opiskelin suoraan lukion jälkeen Ypäjän Hevosopistossa 1994-1996, ja valmistuin ratsastuksenopettajaksi ROK VI kurssilta 1996.

Ammattiosaamistani olen täydentänyt ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkinnolla, master-tutkinnolla, vuonna 2008. Koulutuksen yhtenä tärkeimpänä osa-alueena pidän kasvatustieteen perusopintoja, jotka suoritin Tampereen avoimessa yliopistossa 2006.

Master-koulutus oli suuri ponnistus, mutta myös samalla matka, jonka aikana ymmärsin mitkä ovat omat vahvuuteni, ja mitkä ovat ne asiat joihin haluaa panostaa.

Tiedän mitä asioita kohti tulee kulkea, jotta tekee niitä ratkaisuja, jotka ovat itselle, oppilaille, valmennettavilla ja hevosille oikeita.

Ratsastuksenopettamista ja valmentamista ja muuta hevosalan osaamista täydentävät lukuisat erilaiset toimihenkilöoikeudet mm. valmentaja II, koulu-, este- ja tyylituomari ja esteratamestari. Näiden lisäksi Nuori Suomi –ohjaajan ja Nuorten Akatemian Tutor –kurssitukset ovat luoneet vahvan pohjan lasten ja nuorten toiminnan ohjaamiseen.

Valmentajan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen aloitin Vierumäellä vuonna 2013, ja tutkinto valmistui vuoden 2017 alussa.

On hienoa olla hevosalan yrittäjä

Olen ollut vuodesta 1996 alkaen yrittäjä. Päätoimeni yrittäjänä on luotsata Luopioisten ratsastuskeskuskusta eteenpäin. Luopioisten ratsastuskeskus Oy on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, ja lisäksi tallimme on yksi Suomen 15. laatutallista.

Suomen Ratsastajainliitto on luonut Laatuportaat -järjestelmän, jonka avulla tallit voivat kehittää toimintaansa kymmenellä eri osa-alueella. Laatuportaissa käydään läpi kattavasti yritystoiminta, asiakaspalvelu, henkilökunnan pätevyys, käytännön turvallisuus, hevosten koulutustaso, varusteet ja hyvinvointi sekä tallit ja ratsastus- ja piha-alueet sekä tarhat ja laitumet. Järjestelmän tarkoitus ei ole niinkään luokittaa jäsentalleja kuin antaa niille työvälineitä toimintansa kehittämiseksi eri osa-alueilla.

Tallit, jotka yltävät huippulaatuun kaikissa kohdissa, nimetään Laatutalleiksi, ja ne toimivat edelläkävijöinä alalla.

On hienoa oppia uutta, ja omaksua vanhaa paremmin

Uskon itse lujasti oppimiseen ja kehittymiseen innostuksen pohjana.

Käyn aktiivisesti alani koulutuksissa, seuraan kilpaurheilua sekä eläinten hyvinvointiin liittyviä asioita ja yhteiskunnallista keskustelua.

Olen aloittanut opiskelun syksyllä 2013 maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa Viikissä.

Maatalous- ja metsätieteiden ylioppilaana toivon saavani työkaluja yleiseen hevostalouden kehittämiseen. Tavoitteeni opinnoissa on maatalous-metsätieteiden maisterin tutkinto ja agronomin arvonimi.

Uskon, että ratsastuksen tulevaisuuskuva tarvitsee eettisyyden ja hevosten hyvinvoinnin esiin nostamista. Näihin asioihin haluan paneutua niin ammattivalmentajan tutkinnossa kuin myös yliopisto-opintojeni aikana taloudellisuuden, oikean oppimisen ja eläinten hyvinvoinnin näkökulmista.